Ρολάκι τορτίγιας με λαχανικά
Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας δε μας επιτρέπουν να είμαστε συνεπείς με τη διατροφή μας. Οι πολλές ώρες απουσίας από το σπίτι μας περιορίζουν στο να καταναλώσουμε σπιτικά, υγιεινά γεύματα. Πάντα, όμως υπάρχει τρόπος να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα μας ακόμη και αν δεν βρισκόμαστε στο σπίτι. Η καλύτερη επιλογή είναι να ετοιμάζομαι το γεύμα μας από το σπίτι και να το έχουμε μαζί μας, σε μερικές περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό και είναι εύκολο να κατατρέξουμε στο λεγόμενο junk food. Βέβαια υπάρχουν υγιεινές λύσεις και έξω που απλά δεν μας έρχονται στο μυαλό. Η σημερινή συνταγή είναι ένα γρήγορο και χορταστικό ρολό τορτίγιας με λαχανικά και αλλαντικά. Αποτελεί πλήρες γεύμα καθώς περιέχει υλικά από όλες τις ομάδες τροφίμων.
Υλικά:
- 1 τορτίγια
- ½ αβοκάντο λιωμένο
- 1 καρότο
- Λίγο μαρούλι
- ½ ντομάτα
- 60γρ γαλοπούλα fouantre
- 60γρ φέτα
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε την τορτίγια στην τοστιέρα.
- Λιώνουμε το αβοκάντο και προσθέτουμε σε αυτό το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλένουμε καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
- Αποφλοιώνουμε το καρότο και το τρίβουμε στον τρίφτη.
- Πλένουμε καλά την ντομάτα και την κόβουμε σε κυβάκια.
- Αλείφουμε το αβοκάντο στην τορτίγια ρίχνουμε τα λαχανικά, τη γαλοπούλα και τη φέτα.
- Τυλίγουμε την τορτίγια και είναι έτοιμη για κατανάλωση.
Εναλλακτικά θα μπορούσε να έχει 2 αυγά και 2 φέτες κασέρι ή 120γρ κοτόπουλο ή 120γρ τόνο σε νέρο.

Λάσκου Ευαγγελία
Bsc. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
evalaskou7@gmail.com